Gå til hovedindholdet
MENU
Aula_close Layer 1

Vores køkken

Vores køkken
I Vuggestuen Toppen har forældrene tilvalgt frokost ordning.
Det er vi stolte af.
Derfor kan vi hos også servere morgenmad, formiddagsmad, frokost og eftermiddagsmad.

  • Morgenmad består af grød, brød, smør, ost, syltetøj, mælk.
  • Formiddagsmad består af 2 slags brød og 2 slags frugt.
  • Frokost varieres hver dag i ugen mellem mælkegrød, grøntsagssuppe, varm mad og smørrebrød.
  • Eftermiddagsmad kan bestå af rugbrød med pålæg, grovbrød med smør, boller, klatkager, m.m. og altid frugt eller grønt. 


Vuggestue dreng spiser formiddagsmad  Vuggestue børn sidder og spiser formiddagsmad ved bordet

Vores fælles mål er:

  • At lære børnene gode kostvaner.
  • At give børnene en sund og varieret kost.
  • At det at spise er en del af en pædagogiske læreplan 
  • At anvende gode råvarer. Her har vi Guld økologimærket. hvilket vil sige at vi bruger 90-100% økologiske råvarer.
  • At lære børnene gode manére ved bordet og gøre spisesituationen hyggelig og rolig.
  • At lære børnene, at mellemmåltiderne er meget vigtige.
  • At diætkost skal ordineres af læge.
  • At forbud mod specielle fødevarer på grund af religion respekteres.
  • At følge sundhedsstyrelsens anbefalinger.


I køkkenet er der ansat 3 kostfaglige medarbejdere, som varetager dagens planlægning, produktion, servering, afrydning og opvask.

Det er vigtigt at børnene får en god madoplevelse hver dag. 
Dette opfylder vi ved at serverer en varieret, sund, næringsrigt og energigivende kost, så børnene kan udvikle sig bedst muligt.
Vi har guld mærke i økologi. Vi kigger altid efter sæsonens frugt og grønt. 
Vi forsøger at undgå madspild og arbejder ud fra, at jo mere vi kan nedsætte madspildet, jo sjovere produkter kan vi købe.
Vi bager selv alt vores brød, rugbrød, grovbrød, boller m.m. - af forskellige økologiske melsorter.
Der laves menuplaner for hver uge der kan ses på Aula.

Køkkenets væg med avis artikler med positiv omtale om netop køkkenet